ÜYE GİRİŞİ
Üyelerimize özel indirim ve ayrıcalıklardan yararlanmak için giriş yap!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Üye olarak ayrıcalık ve fırsatlardan yararlanma hakkına sahip olabilirsin!
Sosyal Hesaplarla Üye Olabilirsin.

Off-Road Lastik Markalarını Tanıyalım All Terain ve Mud Terain Arasındaki Farklar Nelerdi?

21-09-2020 14:00
Off-Road Lastik Markalarını Tanıyalım  All Terain ve Mud Terain Arasındaki Farklar Nelerdi?

Off-Road Lastik Markalarını Tanıyalım All Terain ve Mud Terain Arasındaki Farklar Nelerdir?

Off-road denilince zorlu yol şartları akla gelir. 4x4 araçlarda kullanılan araçların lastikleri ise son derece önemli olup aracın dayanıklılığını da belirleyecek bir unsurdur. Bunu içindir ki bu off-road lastik markaları lastik alımında araştırması iyi yapılıp ve sonra karara varılmalıdır. Seçilecek doğru lastik kavramı zorlu yol şartlarında sizin yolda kalamadan maceranıza devam etmesini sağlar. 4x4 araçlar için off-road modifiyesinin başlangıç noktası lastik seçiminin yapılmasıyla başlanır. Bu sebepledir ki doğru bir seçim büyük bir önem taşır.

Farklı Arazilerde Kullanılan Lastikler

4x4 araçlar hem iş için hem de doğada zorlu mücadeleyi hobi haline getirenler için vazgeçilmez araçlardır. Bu araçlar farklı birçok kullanım alanları ortaya çıkar. Kullanım alanlarının net bir şekilde belirlenmesinin ardından off-road lastik seçimleri oluşturulması gerekir. Çünkü dişli yapısı arazi üzerinde tutunma sağlarken asfalt yol üzerinde de dişlerin erimemesi gerekir.

Off-Road Lastik Seçiminin Önemi

Off-road için lastik seçimi bu dış yollarda kullanılacak araçlar için en önemli konulardan biridir. Bu araçların zorlu yol koşullarında sağlam ve güvenli bir sürüş elde edilebilmesinde büyük görev alır. Yol olarak inşa edilmemiş yerlerde ise bu araçların kullanıldığını bildiğimiz için en iyi olan off-road lastik markaları içeriğine hakim olmak gerekir. Çünkü bilinen bir yanlış vardır ki bu lastikler ne kadar büyük olursa göstereceği olumlu performans da o kadar yüksek olacağına inanılıyor. Oysa bu büyük bir yanılgının oluşmasına vesile olur. Büyüklük değil gösterdiği özellikler seçiminde etkili olmalıdır. Off- Road grubundaki lastikler denilince de akla en iyi markalar olarak : Bf Goodrich , Micket Tomhpson ,Yokohama gibi off –road lastik markaları gelir.

Mud Terain Off-Road Lastiği

Zor koşullar için üretilmiş off-road lastik türlerinden biridir mud terain lastikleri. Bu lastikler kısaltma olarak MT lastikleri olarak da isimlendirilir. Çamur, kaya, toprak gibi zeminlerde oldukça başarılı sonuçlar elde etmenizde büyük etkenlerini ortaya koyan modellerden biri olarak görülür. Daha derin dişli ve agresif yapıya sahip olarak zorlu koşullarda hizmetini sunar. Genellikle %60 arazi %40 asfalt kullanıma uygun olarak üretimleri oluşturulsa da bazı modelleri % 75 arazi %25 asfalt kullanıma uygun olarak üretilmesine meydan verilir. Zorlu zemin şartlarında off-road araçları için MT off-road lastik markaları araştırılması yapılır. Hız olarak bir tık daha düşük performansın olmasına vesile olur. Mud terain lastikler için tam arazi ve çamur lastiği diyebiliriz.

All Terain Off-Road Lastiği

İsminde bulunan all terrain açılımından da anlaşılacağı üzere tüm arazi koşullarında kullanabilen lastikler olarak karşımıza çıkar. Ancak çok zorlu şartlar içerisinde sürüş yapabilmek bazen zor olarak gerçekleşebilir. Amatörce yapılan off-road gezilerinde tercih edilen bir lastik türüdür. Kendi türü içerisinde en yaygın olarak kullanılan ve en fazla seçeneği bulunan lastik tipi olarak bilinir. %50 asfalt %50 arazi lastiği özelliği ile üretimi gerçekleşmiştir. Off-road lastik markaları arasında anılarak uygun araç göre seçim gerçekleştirilir. Asfalt zeminde daha az ses ve daha iyi tutunma elde etmeyi sağlar. All Terain lastikler içinde hem asfalt hem arazi lastiği diyebiliriz.

All Terain ve Mud Terain Arasındaki Farklar

MT off-road araçları AT off-road araçlarına göre daha az hız ile aracın sürülmesi tavsiye edilir. Çünkü bu takılan araçlarda MT off-road araçları bir tık daha geniş ve büyük olacaktır. Ayrıca MT off-road araçları günlük asfalt yolda kullanımdan ziyade arazi şartlarına daha uygun olan bir araçtır. Daha dişili olarak meydan gelir AT of-road aracına göre. AT off-road lastiği takılı araçlarda daha fazla sürat yapabilme imkanı olurken de daha az ses ve daha iyi tutunma elde edilir. İki bilinen tür arasında bu farklar değerlendirilerek off-road lastik markaları seçimi gerçekleştirilmelidir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.